woensdag 31 oktober 2018

Beleggen in Amazon: meer dan 2000% winst

Beleggen is niet ingewikkeld, maar wel verdomd lastig. Elke dag opnieuw moeten opboksen tegen de berichtgeving die ons vertelt welke gevaren er om de hoek liggen. Je moet koers blijven houden ondanks de oneindige negatieve nieuwsstroom. Het maakt hierbij niet uit welk beursjaar je neemt, telkens worden kranten volgeschreven met macro-economisch nieuws, politieke verschuivingen, terreur, tegenvallende kwartaalcijfers enzovoort die het standvastig beleggen moeilijk maken en je geneigd bent om met één welgemikte muisklik je posities in de uitverkoop te zetten.


Maar het lange termijn beleggen is lucratief voor zij die een positieve en hoopvolle blik op de toekomst aanhouden. Dat was ook zo voor wie in 2008 besliste om te beleggen in Amazon.
Wie toen een plukje kocht, staat nu op een winst na iets meer dan tien jaar van +2.300% winst.

U leest het goed...

Toch is de kans klein dat u die volledige rit bent blijven zitten. Het eindresultaat is fenomenaal, maar de beurskoers van Amazon maakte het u zeker niet gemakkelijk. Hieronder ziet u de correcties die u de afgelopen tien jaar moest ondergaan.



Ongeveer vijf keer in deze periode dook de koers tussen de 25% en 30% in het rood. Dat is nu exact wat beleggen moeilijk maakt. Want denkt u vooral niet dat dergelijke correcties de gemiddelde belegger onberoerd laat. Wanneer de markt jouw aandeel zoveel lager stuurt, dan twijfel je aan je eigen visie op het bedrijf. Waarom geloof ik wel in de toekomst, terwijl de markt in zijn geheel de aandelen dumpt? Op dit soort momenten is de twijfel en de schrik voor een verdere afstraffing zo groot, dat het aantal beleggers dat tien jaar lang onafgebroken zijn aandelen in Amazon bijhield vermoedelijk niet erg hoog.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten