vrijdag 9 oktober 2015

De short vxx gesloten.

In deze post kon je lezen dat we vxx hadden geshort op 24$. Nu, ongeveer drie weken later, is de tijd gekomen om afscheid te nemen. Voor 21.2$ hebben wij vaarwel gezegd. Een winst van +11% schreven we in het groen bij in onze boeken.

Bij momenten was er heel wat wind op zee, maar stormweer hebben we nooit gehad. Het was een mooie rit. Indien de gelegenheid zich voordoet, stappen we opnieuw aan boord. Uiteraard doen we dit door boven de koers een OTM call optie te schrijven. Indien de koers hierdoor breekt, hebben we automatisch een short positie bij expiratie. Indien niet, dan houden we de premie op zak.

Wij hopen de volgende dag opnieuw wat onweer te mogen zien. Donkere wolken en een sterke wind zijn voor zeemanslieden als wij ideaal werkterrein. Op de woeste zee is het gevaarlijk varen, maar de zij die durven worden achteraf altijd beloond.

Op naar het volgend avontuur.

--

Alle volatility trades zijn bij deze gesloten. We hebben nog een geschreven Euro stoxx 50 put open. Hier is de premie al aardig uit verdampt, maar we hebben onze beoogde winst nog niet bereikt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten